Laatste (arbeids)loodjes.... en dan....
Door: Jantien
Blijf op de hoogte en volg Jantien
26 April 2008 | Nederland, Amsterdam
De titel zegt het al, nog een paar dagen en dan zit het werkende leven voor mij op Curacao erop. Wat een bewogen jaar is het geweest. Een heleboel gezien en geleerd over het werk, de Antilliaanse mensen en cultuur en over mezelf.
De afgelopen weken zijn er nog weer een hoop dingen gebeurd.
Zo heb ik voor de 2de keer in twee maanden tijd een aanrijding gehad. Alleen deze keer was de eigenaar van de auto niet zo hulpvaardig als de vorige keer. Ik had de aanrijding met een gozer uit Panama die de auto gehuurd had bij de betreffende eigenaar. Inmiddels ben ik gewend dat iedereen nog doorrijdt als het stoplicht al lang en breed op oranje staat. Daar ging ik deze keer dus ook gewoon van uit. Alleen deze jongen stopte dus voor oranje en ik kon nog precies op tijd remmen. Uiteindelijk stond ik dus vlak achter hem. Hij kon het stoplicht niet goed zien en besloot z’n auto in de achteruit te zetten en goed voor het stoplicht te gaan staan. Daar stond ik dus. Kleine deuk in m’n motorkap maar groot genoeg om te zien en dus Curacao Road Service gebeld om de schade op te nemen. Na een uurtje foto’s nemen, ondervragen en afhandelen kon ik weer op weg en aan de gang om voor elkaar te krijgen dat alles gemaakt werd zonder kosten voor mij.
Dan moet je hier dus eerst langs je eigen verzekering, die moeten dan constateren dat het niet jouw schuld is. Vervolgens wordt je dan doorgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij om daar om geld te gaan bedelen. (O ja, waarom ben ik ook alweer verzekerd?!?!?) Zij moesten eerst de verzekeringsnemer bellen om het eigen risico te komen betalen. Dit hele voorval gebeurde op vrijdag en er ging dus een weekend overheen voor ik wat hoorde. Maandag werd ik gebeld door de eigenaar met de vraag of we dit niet onderling konden regelen. Ik, sportief als ik ben, vond dat geen probleem en ben naar een spuiterij gereden om een offerte te laten maken. 850 gulden ging dit grapje kosten. Dus ik die man gebeld en die vond het wel een beetje veel geld. Om een, toch al, lang verhaal kort te maken stond ik eind van de week bij een Antilliaan onder de boom met een bierbuik die mijn auto wel even in een dagje zou fiksen. Nou, mooi niet dus. Dat vond de eigenaar niet zo leuk en hij begon me te dreigen en zei dat ie me onsprtief vond. Uiteindelijk reed de held weg met de boodschap dat ik ‘dan maar lekker met die deuk moest blijven rondrijden’. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik m’n ex-collega Ruud opgebeld en gevraagd wat ik nu moest doen. Hij adviseerde me om maandags gewoon de verzekeringsmaatschappij te bellen. Maar nog voordat ik maandag de telefoon in m’n handen had hing de eigenaar aan de telefoon met excuses en de vraag of ik me bij een ander bedrijf wilde langsgaan. Zo gezegd, zo gedaan en inmiddels is alles al betaald zelfs voordat m’n auto gemaakt is!!!
Verder nog heel veel naar strand geweest met Hanneke, bij Daaibooi, Mambo, Cas Abou en Jan Thiel. Heerlijk!! Flink wezen stappen met Mynaiza en Anne.
Lekker gevoetbald bij m’n club cvv Willemstad. De laatste tijd hebben we gelukkig wat meer wedstrijden dan voorheen want van alleen trainen wordt je wel een beetje moedeloos. Daarnaast nog veel hardgelopen, wel een paar weken alleen omdat m’n maatje Anne na ons triathlon avontuur een flinke griep had (wat achteraf Dengue bleek te zijn). Gelukkig is ze nu weer redelijk hersteld en kunnen we ook weer lekker in het weekend tegen iedereen vertellen hoe het ons hier op het eiland bevalt als onderwater- lasser.
Inmiddels heeft Anne ook Hyves voor me aangemaakt maar ik ben nog steeds in overweging of ik het zal houden of niet. Jullie merken wel of ik achter de meute aan ga hobbelen.
Volgende week natuurlijk koninginnedag, dus dat wordt wel leuk op het plein in Punda. Koninginnenacht gaan we waarschijnlijk even op Mambo kijken en op 1 Mei ook weer want dan komt Guus Meeuwis optreden. Ik wil jullie allemaal veel plezier wensen in, waarschijnlijk wel, Amsterdam.
Mijn oudste broer komt hier op 8 Mei naartoe en dan gaan we waarschijnlijk voor een korte vakantie naar Sint Maarten. Ik hoop dat we het ook nog redden om naar St. Eustatius en Saba te gaan. We zijn tenslotte toch in de buurt.
Wanneer ik terugkom naar Nederland weet ik nog niet. Voorlopig zit ik hier nog prima maar je weet nooit hoe dat is na een paar weken niets doen.
Liefs Jantien
26 April 2008 - 00:31
Ruud Van Annemiek:
Beste ex collega maar voor altijd mijn aangenomen dochter Jantien.
Het is een verademing om zo'n enthousiast persoon te hebben leren kennen. In alles oprecht en eerlijk en altijd keihard werkend.Je kennis van alle songteksten is ongeevenaard..je input van Amstel Bright ook. Ik weet zeker dat je vind wat je zoekt, deze ervaringen op dit eiland hebben je gesterkt want if you can make it here you can make it everywhere.
Het ga je goed meid! XX -
26 April 2008 - 10:43
Maren:
Hey lieve Jantien,
Zo te lezen heb je iig heel veel vrienden op het eiland gemaakt, dat is zekr.
Wat zal je veel geleerd hebben in het afgelopen jaar!
Geniet nog maar goed van die laatste weken.
Liefs Maren -
28 April 2008 - 14:25
Alwin:
Dag lieve Jantien,
Vaak op deze site gekeken in de hoop dat je weer je ervaringen en belevenissen beschreef. Eindelijk nu weer een uitgebreid en mooi verslag van je leven op C. Je mam zal verrast zijn als ze terug is uit Israel. Ook de foto's zien er goed uit. Ik stuur er nog een mail achteraan.
Hartelijke groeten. -
28 April 2008 - 16:21
Do:
He Jantien!
Leuke foto's heb je erbij gedaan! Vooral die 'van swieten' foto is leuk! Maar begrijp ook dat je ons, na het zien van dit bord, toch wel erg mist. ;-) Gaaf dat je daar ook koninginnedag viert! veel plezier!
We houden contact!
xxx Do -
29 April 2008 - 08:42
Denise:
Jantinos! Geniet van je vakantie en je laatste maanden op Curacao. Zal van de week weer eens een poging doen je te bellen, want heb je al iets te lang niet meer gesproken. Doe iedereen de groetjes daar! Liefs Denise -
29 April 2008 - 14:13
Ief:
Hey Jantien,
Wat een verhalen weer, heerlijke capriolen zo te horen... lekker dat dat waggie er nu weer spik en span uitziet!
Geniet van de konining! en tot ?
Liefs uit Thailand! x ief -
29 April 2008 - 16:40
Ruud (van Janine):
Hey Jantien!
weer een leuk verhaaltje. ik kan die ervaring wel met je delen met dat ongelukje.. zo moeilijk allemaal... maarja. tis tenslotte Korsou.
En wat bof jij nu weer met Koniginnedag en Guus meeuwis,
was vorig jaar ook één groot feest!
Hier in Nederland hebben ze alleen maar regenbuien..
Veel plezier nog de laatse paar werkdagen en tot sms!
Hopi saludos Ruud