Felix en de hamsterweken - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jantien Kaandorp - WaarBenJij.nu Felix en de hamsterweken - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jantien Kaandorp - WaarBenJij.nu

Felix en de hamsterweken

Door: Jantien

Blijf op de hoogte en volg Jantien

04 September 2007 | Nederland, Amsterdam

Bon nochi,
Ik zit hier achter m’n pc-tje bij de Albert Heijn en dacht maar even een teken van leven te geven na de orkaan van afgelopen weekend. Ik moet toegeven dat ik niet echt op de hoogte was van het feit dat “Felix”,zoals de orkaan liefkozend genoemd wordt, hierlangs zou komen waaien. Ik zat zaterdag lekker van m’n vrije dag te genieten in m’n achtertuintje met een boek. Het was niet echt heel lekker weer dus zin om naar het strand te gaan had ik niet. Toen ik op m’n mobieltje een sms-je kreeg in het papiaments waaruit ik op kon maken dat er een orkaan op komst was. Dus ik een telefoontje gepleegd naar een van m’n medewerksters die aan het werk was. Zij vertelde me dat het echt DRUK was in de Appie en dat de mensen letterlijk aan het hamsteren geslagen waren. Dat kwam ons van de Albert Heijn natuurlijk goed uit want we waren die week net begonnen met de hamsterweken.
Ik dacht dat het allemaal wel mee zou vallen, dus ik besloot om lekker thuis te blijven en verder te gaan in m’n boek. Ben lekker op tijd naar m’n bed gegaan en ’s nachts werd ik wel een paar keer wakker van de regen. Om 7 uur ging m’n wekker en om even na achten was ik op het werk. Daar waren van de 10 mensen die ik had ingepland 2 mensen aanwezig! Dus ik ging naar m’n collega Ingrid om te vragen wat er aan de hand was. Zij vertelde mij dat Felix vanacht was langs komen waaien en dat ze er zelf ook net pas was. Terwijl ze normaal om 6 uur begint. Dus ik al m’n niet-aanwezige personeel opgebeld om te vragen of ze nog leefden en of ze in de gelegenheid waren om nog te komen werken. Gelukkig was iedereen tegen half tien gearriveerd en konden we de winkel openen. Verder een goede dag gehad en ook m’n lieve oma nog even aan de lijn gehad. Altijd fijn om te horen dat ze nog zo lekker bij de tijd is en zelfs benieuwd of ik nu met allemaal Antilliaanse mensen werk.
Vrijdagavond heb ik ook nog een mooie avond gehad. Ik ben samen met Megan, op kaarten van de Albert Heijn, naar Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley geweest. Daar hebben we vanaf kwart over tien, sorry nog Megan dat we door mij iets te laat kwamen, heerlijk staan meezingen op oude Total Touch hits en songfestival nummers. Daarna nog tot in de kleine uurtjes naar Zanta geweest en dat was ook weer een gezellige avond.

Op het werk is het ook nog allemaal leuk. Elke dag leer ik weer nieuwe dingen en dat is waar ik hier voor gekomen ben. Je leert heel goed hoe je mensen kunt motiveren en ervoor kunt zorgen dat we er met z’n allen een mooie winkel van kunnen maken.
Ook moet ik elke week met de hoofden van m’n afdelingen een rijtje punten afwerken waarvoor ik zelf ook weer elke week verantwoording moet afleggen bij mijn manager.
Deze weken zijn een primeur op de antillen met de hamsterweken en ik kan jullie vertellen, hier weten ze wel wat hamsteren is. Vorige week twee containers achter elkaar binnen gehad en leek de winkel aardig vol. Daar is nu dus niets meer van terug te zien omdat er afgelopen weekend goed gehamsterd.
We zijn deze week ook alweer druk bezig met het voorbereiden voor de kerst. Het schijnt dat varkensoren hier rond de kersttijd een delicatesse zijn om te eten, dus als iemand nog een paar koppenpellers kent die varkensoren over hebben..... Je weet me te vinden.
Ook hoor ik vaak de vraag wanneer ik weer terug naar Nederland kom. Daar is op dit moment maar een antwoord op. Ik heb geen idee. In ieder geval na 1 Januari en verder ben ik druk aan het nadenken en afwegen. Maar eerst maar even met moeders over hebben. Dus wordt vervolgd.

Verder komen m’n moeder en Alwin over 4,5 week langs en dan gaan we zeker weer wat cultuursnuiven. Als ik het goed begrepen heb wordt ik dan uit m’n eigen tweepersoons bed gebonjourd en is het de bedoeling dat ik dan op de slaapbank in de woonkamer ga liggen, maar misschien dat ik voor mezelf een kamer huur in het Hilton. Alhoewel m’n eigen bed toch wel lekkerder zal liggen. Maar om nou voor dat ouwe stel een kamer in het Hilton te boeken..... Misschien toch maar die twee op de slaapbank dumpen, die reis kunnen ze toch niet meer annuleren.
Vandaag zijn m’n broertje en m’n zus, nu beiden HBO-student te noemen, weer hard aan de studie begonnen. Ber, ik vind het knap hoor van je dat je op die leeftijd nog weer aan een studie gaat beginnen. Men is nooit te oud om te leren!! En Wil, als je je engels dit jaar niet haalt betaal ik persoonlijk je ticket naar Londen om daar, in een abdij tussen de monniken of in een kerk tussen de priesters, engels te leren. Ons moeder kent uit haar Bonhoeffer-Londen-reis-tijd vast nog wel een paar heiligen die zich ten doel hebben gesteld, jongetjes die moeite met engels hebben, engels te leren.

Mensen die te kermissen gaan en die dit lezen:
Ik wens jullie veel plezier en probeer, net als vorig jaar, mijn biertjes ook nog op te drinken anders gaat Hans zich afvragen waarom z’n omzet zo terugloopt.
Ayo en een dikke kus van Jantien

• 03 September 2007 - 23:54

Jantien:

O ja Ruud, zo druk ben je echt niet aan het werk. Dus je had voor dat meisje echt wel even die paar bordjes kunnen maken!!
    Doe Joop de groeten

• 03 September 2007 - 23:57

Joop:

he Duufke,

Noe mooi me nie de poekel anschieten.Bun kats druk miet alles dus hek geen tied vuur flouwekuul.
    Nouw ie kunt goe schrieven Pupke, kan het kats nie lijzen.
    Zoals ie nu kunt begriepen benk een twentse soap an het bekieken. Nou das pas luuk. Moi ook goan kieken.Het is soms unmeunig spannend.
    Nou mud nou verder ajuus!

• 04 September 2007 - 10:46

Rene:

Hej Jantien!!

Leuk weer ff wat te lezen. Hier komt een lekker weekje zonneschijn aan... Altijd lekker met de kermis! Had je onze vakantiefoto's nog gezien op de mail? Nou, succes met Felixbrokken hamsteren (tja, hoe interpreteer je dit nu;)).. ik ga weer ff trainen. Succes!!

Tjuus

• 04 September 2007 - 13:13

Wdf:

dfgdsyh

• 04 September 2007 - 13:15

Claudia:

Hai Spuit!
    Hier een bericht vanuit New York!
    Bedankt nog voor je sms, ik ga je zo even terug mailen!
    Het gaat dus goed met je?!
    Leuk dat je moeder en Alwin langs komen, daar kun je nu dus weer naar uitkijken!
    Jij hebt dus geen schade opgelopen bij Felix?

Have fun
    xx vanaf Times Square!

• 04 September 2007 - 14:45

Kim:

Hey Chickie,

Leuk om te lezen dat het allemaal goed gaat! Zal je van de week weer even een mail sturen over de laatste ins & outs (of zal ik maar even wachten tot na de kermis.. voor de 'echte' grote verhalen..). Zullen een biertje op je drinken hoor! :-)!

Veel plezier nog!

Dikke X

• 04 September 2007 - 14:50

Fem:

Dat klinkt allemaal weer goed en natuurlijk leuk om weer wat te horen... Succes en misschien tot snel. Die varkensoren lijken me trouwens niet echt lekker.. Enjoy!!

x fem

• 04 September 2007 - 14:59

Ief:

Ola Jantien,

Weer een mooi verhaal, rij jij met die hamsterweken ook in z'n golfkarretje door de winkel om alle artikelen aan te prijzen!? We zullen je gekloot wel missen met de kermis, maar ik ben bang dat iemand anders jou kloottaken wel zal overnemen. Ik neem er een hapje plasticpoespas chocola op!

Vreugde, Geluk & een Kus ief

• 05 September 2007 - 15:04

Nathalie:

Eey Tiny tiger,

Weer goed om te lezen dat je je nog steeds prima vermaakt daar. Heb je oma ook nog ff gesproken en zij was ook erg blij goede berichten van je te horen!
    We zullen van t weekend wel ff een maffe kermisfoto maken en die dan aan je moeder meegeven, kan je daar toch nog een beetje kermissfeer proeven.

Have fun! Kus Nathalie

• 05 September 2007 - 20:58

Alwin En Tienie:

wat een gezellig positief verhaal. we verheugen ons op 5 oktober als we je weer in onze armen mogen sluiten. kus.

• 05 September 2007 - 22:35

Je Allerliefste Neef:

Hey Tien,

blij dat je nog leeft, heb zelf gister ook maar na 3 weken weer eens wat geschreven.

Ik weet niet of je aanbod nog geldt dat ik langs kan komen, maar misschien dat ik wel met Thanksgiving kan/wil komen. Dat is dan van donderdag 22 november t/m die zondag.
    Is het weer dan daar nog een beetje te doen of krijg ik dan te maken met een van Felix lieve broertjes of zusjes?!

Later pe

• 06 September 2007 - 06:28

Daisy:

Hey Jant, gelukkig heeft dat windje niet heel veel schade aangericht! De mooie strandjes zijn er nog neem ik aan?!

En hoe gaat het verder daar? Nog steeds iedere avond aan het stappen? Of ben je weer ingekakt nadat ik weg ben gegaan? haha. Probeerde je al een aantal keer te bellen, maar dat lukt vreemd genoeg niet. Heb je wel m'n smsjes ontvangen?

x

• 07 September 2007 - 15:02

Thijs:

Hoi Jantien,

eindelijk weer een berichtje van mij. Moest nog 3 verhalen van je inhalen, ik geluk, want blijft leuk om ze te lezen. Wij hebben de eerste competitiewedstrijd erop zitten, zoals je misschien wel gehoord hebt. Limmen 1 gelijk, en ik met het tweede verloren. Ook ben ik ondertussen alweer een weekje naar school, na eerst een heerlijke vakantie naar Portugal te hebben gehad met Nathalie. Heb jij nog steeds een vakantiegevoel, of wordt het leven daar allemaal al gewoontjes? In ieder geval nog heel veel succes en plezier en ik zal een biertje op je drinken met de kermis. Groeten Thijs

• 08 September 2007 - 11:35

Daisy:

Wat leuk dat je de foto's van "onze" vakantie op je site hebt gezet! Als de rest er ook wil genieten, check www.flickr.com/photos/jantiencuracao.

x

ps: Ik moet mijne er ook nog op plaatsen. Mail even je wachtwoord jant!

• 12 September 2007 - 05:44

Marije:

Hey Jantien,

Nou, we hadden mekaar natuurlijk al via de sms enzo gesproken, maar ben dus blij met je teken van leven!

De kermis was weer erg geslaagd, maar volgend jaar ben je er wel weer hoor, want Hans kan echt niet zonder je!
    Ik ga weer hard aan 't werkna bijna 2 weken vakantie!!

xx

• 17 September 2007 - 23:05

Jeffrey:

Gelukkig zijn wij niet de enige met rotweer.
    Geen orkaan maar wel een hoop regen vandaag. Koud ook, ik heb zelfs me jas uit de kast gehaald.

• 19 September 2007 - 12:35

Do:

He jantientje,

Gelukkig heb je de orkaan overleefd! Was ik even vergeten te vragen toen ik je zondag met de kermis aan de telefoon had...hihi, schandalig!

Leuk dat je moeder en alwin bij je langs komen. Je zal daar we erg veel zin in hebben. Het komt natuurlijk al dichter bij.

Denk je dat je er volgend jaar met de kermis weer bent? Ik hoop het wel. Nu lauw ook is vertrokken wordt ons clubje al kleiner...

Dikke kus en succes met de hamsters daar!

• 20 September 2007 - 04:11

Wen:

Hi jantien,

Weer erg leuk en grappig hoe het je afgaat op de nederlandse antillen! Met de kermis heb je niks gemist, de nodige biertjes weer gedronken en lekker gefeest! Maar zo te lezen is dat voor jouw dagelijks rituel;-)

Geniet nog lekker!

x WEN

ps mis je wel met hardlopen, mijn tempo is nu helemaal afgezakt naar het niveau o!

• 23 September 2007 - 22:09

Denise:

Goh Jantien, ik dacht dat jij van de week je site ging opdaten & waar blijven die foto's? (Ik ben er echt echt bijna hoor bij Cooldowncafe, moesten nog heel even op internet ook nog;))

• 02 Oktober 2007 - 12:37

Marije:

Hey Spoedy,

geef je binnenkort weer een teken van leven??

xx

• 02 Oktober 2007 - 20:28

Alwin:

Via telefonn weten we dat je nog leeft maar op deze site willen we nog wel even bevestigd zien dat we worden verwacht. je hoort nog hoe laat we landen zodat je de auto kunt klaar zetten en de rode loper kunt uitleggen. Tot spoedig!

• 12 Oktober 2007 - 16:33

Denise En Marloes:

Bon Tardi,
    Waar blijven je updates nou? Je zegt al weken dat je gaat updaten. Wij zijn echt heel benieuwd wat jij afgelopen weken beleefd hebt. Ps. De tennisleraar is nog niet te bereiken.
    Ayoo

• 22 Oktober 2007 - 15:23

Denise En Marloes:

We dachten dat je gisteravond zou updaten?

• 25 Oktober 2007 - 19:31

Claudia:

Wijf, lang niet gesproken!
    Ben benieuwd hoe het nu met je gaat! op je werk, het weer, de mannen bladiebladiebla!
    Vertel Vertel!

kus