Na lang wachten..... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jantien Kaandorp - WaarBenJij.nu Na lang wachten..... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jantien Kaandorp - WaarBenJij.nu

Na lang wachten.....

Door: Jantien

Blijf op de hoogte en volg Jantien

30 Oktober 2007 | Nederland, Amsterdam

Na meer dan acht weken (!) wordt het echt wel weer eens tijd om jullie te laten weten dat ik nog leef.
Inmiddels heb ik twee nieuwe vriendinnetjes op het eiland. Eigenlijk wilde ik wachten over hen te vertellen totdat ze weg zijn maar door alle bedreigingen die ze mijn kant opgooien moet ik wel. Denise en Marloes zijn twee typische West-friese meiden; spontaan, gek als een deur en altijd in voor een geintje. Zo hebben we al een fotoreportage met een Venuzolaan achter de rug, hebben deze meiden zichzelf naar Aruba gebluft en zijn ze hier op het eiland beter bekend als Geertruida en Annelijn.
Ik heb sinds het vorige bericht wat autoperikelen acher de rug. M’n autosleutel had wat moeite om uit het contact te gaan en uitgerekend toen we van de AH een leveranciersmiddag hadden wilde hij er helemaal niet meer uit. Nu rijdt ik in een Peugot, en voor Europese auto’s liggen de onderdelen hier niet voor het oprapen. M’n automonteur Francis heeft al z’n contacten op het eiland gebruikt, maar helaas mocht het niet baten. M’n collega Patrick had het idee om een oproep op onderdelenzoker .nl te plaatsen en binnen een kwartier had ik al reactie. Een hoop geregel, gebel en gedoe maar binnen een week kwam het onderdeel met luchtvracht uit Nederland ingevlogen. In de tussentijd een auto van een leverancier geleend zodat ik niet aan huis gekluisterd hoefde te zijn.
Afgelopen weekend dachten we op de verjaardag van Marloes even flink uit ons dak te gaan op Wet&Wild. Ware het niet dat we nog even langs de Mc.Donalds gingen omdat ik trek had in een Mc.Flurry en m’n auto daarna niet meer wilde starten. Uit pure wanhoop maar naar de Albert Heijn gelopen, lid geworden van de Wegenwacht en de volgende dag een nieuwe accu in m’n auto laten zetten. Dus dat heb ik dan ook maar weer beleefd.
Bij Albert Heijn gaat het allemaal uitstekend. We draaien een omzet boven verwachting en met onze nieuwe Algemeen Manager komt er steeds meer structuur in onze organisatie. Vorige week zondag heeft er iemand met mij meegelopen die per 1 December bij ons komt werken en uiteindelijk vast mijn functie zal overnemen. Tijdens zijn inwerkperiode zal ik nog 1 of 2 nader te bespreken projecten gaan doen en als het allemaal meezit kom ik in Maart/April weer terug naar Nederland.
In de week dat m’n ouders er waren heb ik lekker een weekje vrij gehad en zo samen met hen o.a. de Christoffelberg beklommen, het Aloe Vera park bezocht en een toneelstuk over slavernij bijgewoond. Ook heerlijk wat dagen aan het strand doorgebracht, maar helaas liet de zon het af en toe afweten.
Inmiddels ben ik elke dinsdag en donderdag fanatiek aan het meetrainen bij de plaatselijke s.v.v. Willemstad. Het is een jong gezellig team, waarin ik lekker aan mijn conditie kan werken. Vorige week zaterdag voor het eerst een wedstrijd gespeeld en deze keurig met 3-2 gewonnen. Binnenkort begint de competitie en ik hoop dat ik door m’n werk niet veel wedstrijden hoef te missen.
Ik hoorde dat de Albert Heijn in Limmen z’n jaarlijkse inbraak weer gehad heeft en verder blijft het qua verhalen angstvallig stil. Is er dan echt niets meer te beleven? Of willen jullie het me niet vertellen?
Verder nog leuk om te vermelden dat m’n kleine neefje Peter me eind November een weekendje komt opzoeken. Hij heeft zo’n drukke stage dat hij hier even komt uitrusten.
Ook hebben we vorige week afscheid genomen van onze interim-supermarktmanager Meneer Tillemans. Een bbq. Met het hele personeel op de parkeerplaats en een gezellig onderonsje met enkele MT-leden waren daar onderdeel van. We hebben sinds vorige week een stagair genaamd Maurits en hij is 2.20 lang en m’n collega Ruud maakt daar de hele dag domme grapjes over. Zo heeft die jonge het hele koekpad gespiegeld en is hij alleen de LANGE vingers vergeten, heeft Ruud Maurits al LANG niet gezien en heeft Maurits volgens Ruud een LANGE adem en LANGE tenen.
Lieve mensen, het ga jullie goed en tot horens.
Groetjes van Jantien

• 30 Oktober 2007 - 20:39

Claudia:

Hey Jantien, daar dan idd eindelijk weer dat berichtje van jou!
    Leuk om te horen dat het goed met je gaat en je het nog steeds daar naar je zin hebt!
    Hier zijn idd niet veel verhalen te vetellen, naja, Amerika was echt super, gaan denk volgend jaar terug!
    Zijn zaterdag wezen stappen in Waerdse Tempel. Zijn zondag met mijn meiden uiteten geweest en daarna naar de film "Alles is liefde" !
    Dus allemaal leuke dingen die hier ondanks jou gemis toch doorgaan!

Het ga je goed ;-)
    Spreek je snel weer!

xxx

P.S. Hoe gaat het scoren ;-) ?!?!

• 30 Oktober 2007 - 20:55

Ief:

ola, blij te horen dat je nog leef :-)! Het was je ook geraaien, ben ook net als clau benieuwd naar je score voor de kroon waar je in je eentje om aan het strijden ben! x ief

• 31 Oktober 2007 - 06:54

Fem:

Jantien! Dat is lang geleden, maar zo te lezen heb je het nog wel naar je zin. Genoeg te doen daar nog! Veel plezier...x fem

• 31 Oktober 2007 - 06:56

Marije:

Aloha,

Héhé, eindelijk je teken van leven! Ben blij te horen dat alles je nog zo goed afgaat!! En ook ik ben razend benieuwd naar de kroon!!
    Zoals je misschien hebt gelezen, hebben we veel kneusjes in 't team, dus maar goed dat je weer een beetje conditie aan 't opbouwen bent voor als je terug bent!!

Veel fun nog en we merken 't wel weer als je tijd hebt om een teken van leven aan ons te geven!!

xx

• 31 Oktober 2007 - 09:25

Peter:

'Zodra me ouders geland zijn, zal ik weer een berichtje plaatsen' jaja.. daar is veel van terecht gekomen zeg.
    Kan ik er wel op rekenen dat je me opkomt halen van het vliegveld? Of sta je daar dan ook een maand later pas :P

je 'kleine' neefje :S

• 31 Oktober 2007 - 15:35

Do:

He spuitje,
    Zo te horen vermaak je je nog pico bello! Wat gek dat je nu een datum hebt wanneer je weer terug gaat naar Nederland. Kijk je er een beetje naar uit of wilde je nog wel langer blijven in dat paradijsje?

Hoe gaat het in de liefde? Is die lange niet wat voor je? Waanschijnlijk heeft hij niet alleen lange tenen... als je begrijpt wat ik bedoel hihi

Misschien ook nog een leuk nieuwtje voor je: Tally komt deze maand ook naar Willemstad toe. Ze gaat daar werken voor een half jaar. Je zal haar vast tegenkomen!

Nou Jantientje, hopelijk zet je snel weer een verhaaltje op je site.
    Dikke kus van mij

• 31 Oktober 2007 - 16:25

Tienie:

Hoi lief,

• 31 Oktober 2007 - 16:34

Leen:

Jantien je gaat lekker de vonken spatten er af nog een gezellige tijd daar als je hun zietde groetjes aan kat en hond of te wel rita verdonk en mark rutte.
    leen

• 31 Oktober 2007 - 16:34

Mama:

Hoi lief,lopen Alwin en ik voor het eerst sinds we hier zijn het internetcafe binnen, lezen we meteen weer zon prachtig verhaal van jou. Er was namelijk veel belangstelling naar jou. Lieve groet van Alwin en je moeder.

• 31 Oktober 2007 - 18:15

Marloes:

Jantien! Ik had vanmiddag bij Cinco weer beestjes in mn sla =|!
    Het zit me niet echt mee met de salades denk =S.
    Maar euhm, morgen wel naar cinco he!
    xx

• 31 Oktober 2007 - 18:17

Tally:

Heey Jantien!
    Zoals Dootje al verklapte kom ik eind november jou kant op voor een half jaar! Ik ga in de horeca werken. Heb er super veel zin in! Welke straat woon jij nu? ik ga op Anasaweg wonen in Salina.
    We zullen elkaar vast en zeker tegenkomen, dan gaan we lkkr borrelen! ;)
    en ik kom uiteraard ff bij je hamstereeeee! :)
    Tot snel!
    Liefs Tally

• 31 Oktober 2007 - 18:18

Annelijn:

Zo, hadden we toch inderdaad zoals je zei een minuutje wat te doen. Je houdt ons helemaal goed bezig. Werk ze nog.

Peter; Als je heel lief bent komt ze vast op tijd aan bij het vliegveld. Of ze voor jou komt is een tweede, maar voor de vliegtuigvracht komt ze zeker richting Hato.

• 01 November 2007 - 06:12

Daisy:

Jeetje spuit dat heeft lang geduurd!

Ach... voor jou is het leven daar natuurlijk al zo gewoon ;-)

Ben blij dat alles nog goed gaat. Maar je blijft dus een paar maandjes langer? Helaas ook niet op tijd terug voor de wintersport!

• 01 November 2007 - 06:28

Mariek:

Hey lieverd,
    Tis weer goed om een berichtje te lezen, ook al is het voor ons niet zo lang geleden. Tot nu toe heb ik geen aanvullend nieuws voor je maar we bellen binnenkort weer.

• 02 November 2007 - 16:41

Ilja:

Heeey Jantien,
    Leuk om weer effe te lezen hoe het met het leventje daar gaat. Hier gaat alles ook gewoon zijn gangetje hoor. Iedereen gaat maar samen wonen enzo, je kent het wel ;-)
    Ik ga lekker volgende week op vakantie naar de spaanse zon. Zal aan je denken als ik ook weer eens sinds maanden zon zie. Valt hier tegen in nederland he..
    Nou rustig aan en veel pret he!
    Kus ilja

• 04 November 2007 - 09:54

Rene:

Ha... eindelijk. Nu zal ik binnenkort alle sterke verhalen vanuit Limmen eens doormailen. Ik dacht dat je ondertussen getrouwd was!;) Goed te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt op het eiland! Tot spreeks...

Rene

• 06 November 2007 - 11:03

Miranda:

Heyy Jantien
    Leuk om weer ff te lezen dat je het nog steeds naar je zin hebt! XXX Miranda

• 10 November 2007 - 13:50

Pap:

Eindelijk een bericht van je vader.
    Op de eerste plaats sorry ,ik laat veel te weinig van me horen,maar ben nu blij dat ik bij Bernardine op de computer een reactie kan geven. Vanzelfsprekend blijf ik op de hoogte van jouw belevenissen in en op Curacao. Het gaat je goed af bij A.H.en ook je priveleven heb je goed onder controle. Inmiddels ben ik naar Castricum verhuisd en woon nu in de straat waar ik ooit geboren ben. Over 2 3 maanden is mijn nieuwe appartement klaar veel en vaak shoppen is nu waar ik veel tijd aan besteed. Keuken meubels lampen tegels stucadoor enz. Het gaat er modern uitzien bij mij je zult het zien als je in Maart April weer in Holland ben. Ons oude huis wordt van binnen rigoreus veranderd. Ik vind het heel apart dat ik voor het eerst op de computer met jou mail. Moderne Daddy. Lieve Jantien in gedachten ben je altijd bij me,virtueel houd ik je vast en geef je een dikke kus. Heel veel groeten van je vader en pap.

• 13 November 2007 - 17:29

Jans:

Heeeeey Jantien!!!

Heb je site door gekregen van Ruud!! Ik heb erg lang niets meer van me laten horen, sorry voor dat (schaam, schaam)

Volgens mij heb ik je zelfs niet meer echt gezien toen in vertrok naar Nederland wel??

Klein Curacao was in ieders geval erg gezellig toen...je staat zelfs nog een stukje op de film van mijn ouders!!

Maar hoe is het daar verder? Vermaak je je nog? Veel nieuwe mensen leren kennen?

Ik mis het nog steeds iedere dag :(

Zou ook erg graag weer terug willen, maarja...

Eerst nog een ander reisje, 30 januari vlieg ik naar Thailand om daar 5 maandjes te gaan vertoeven.

Nou meid ben benieuwd hoe het verder met jouw gaat, en ga dan ook zeker deze site in de gaten blijven houden.

Groetjes van een ex-curacao ganger,

JANS

• 18 November 2007 - 17:46

Marit :

Hai Jantien,
    Hier even een acteer berichtje over je broertje vanmiddag in de kerk, wat deed ie het leuk , hij kan het goed regelen voor de sint met al die kinderen.
    Hij heeft het leuk gedaan .
    Fijn dat het je goed gaat daar op dat eiland en over die vriendinnen, daar heb jij nooit moeite mee gehad om die te vinden .
    Nog heel veel plezier en werk ze daar .
    Groetjes Marit

• 21 November 2007 - 13:26

Zus:

Hai zussie, ik hou alles bij hoor wat er hier gebeurd, heb zondag Wil gefilmd toen hij met de Sint aankwam (in de stoomboot!) bij het Stet. Verder heb ik stiekem ons ouderlijk huis gefilmd, wauw wat een transformatie! Gisteravond zijn we op visfileer-cursus geweest, heb wat in de vriezer gedaan voor als je weer terug bent, gaan we lekker vissie eten. Alles nog oke daar? Ben je nog lekker aan het voetballen? Trouwens 14 maart is een hele leuke dag om weer in NL terug te komen, dan begint hier nml. het mooie weer weer!( grappie, zie maar hoor, eerder mag natuurlijk ook altijd, ha ha) Wij gaan hoop ik in ieder geval zaterdag een camper kopen, vakantie,vakantie ik zet de wagen voor en reis en reis maar door tot ik een ander land zie... Komt neef Peter nog bij je op visite? Liefs van Ber en tot gauw!