Alweer twee weken onderweg - Reisverslag uit Sydney, Australië van Jantien Kaandorp - WaarBenJij.nu Alweer twee weken onderweg - Reisverslag uit Sydney, Australië van Jantien Kaandorp - WaarBenJij.nu

Alweer twee weken onderweg

Door: Jantien

Blijf op de hoogte en volg Jantien

01 December 2009 | Australië, Sydney

Dag allemaal,

Zoals de titel al zegt ben ik alweer 2 weken onderweg. Ik heb inmiddels al zoveel gereisd en gedaan dat het voor mijn gevoel lijkt of ik hier al veel langer ben. Laat ik bij het begin beginnen...
Mijn vluchten zijn eigenlijk allemaal prima verlopen, vanuit Londen vertrok het vliegtuig wel met veel vertraging omdat er problemen waren met tanken maar de piloot had er flink het gas op en we landden dus uiteindelijk redelijk op tijd in Kuala Lumpur. Omdat ik behoorlijk vermoeid was van de reis had ik geen zin meer om een uur in de taxi te zitten richting de stad zelf (toch bedankt voor de tip Juud, misschien dat ik hem later nog eens gebruik!)
Voordat ik in mijn hotelkamer mijn slaap ging inhalen raakte ik aan de praat met een man die de volgende dag ook naar het vliegveld moest. Hij bood aan om met hem mee te rijden. Dat heb ik uiteindelijk gedaan en was daardoor de volgende dag ruim op tijd voor mijn vlucht richting Coolangetta.
Na aankomst in Coolangetta was de uitdaging om richting Bribane te komen maar hoe doe je dat als je nog niet in het bezit bent van Australische Dollars en de pinautomaten in de omgeving van het vlieveld het niet doen?!
Ik ben naar het benzinestation gelopen en daar stond een hele lieve mevrouw in de rij die mijn verhaal hoorde en omdat ik ook bij het bezinestation geen geld kon opnemen liep ze achter me aan naar buiten en gaf me toen 10 dollar om in ieder geval de bus te kunnen betalen richting Robina waar ik de trein kon pakken naar Brisbane. Dat was dus een goede eerste indruk van de Australiers! Echt heel lief!
Vervolgens de bus en de trein gepakt richting Brisbane en daar een hostel geboekt voor de komende 2 nachten.
Die middag samen met 1 van mij kamergenoten de stad verkend en op zoek gegaan naar een SIM-kaart waarmee ik in contact kon komen met mijn nicht Marieke die ook in Brisbane zat om familie van haar te bezoeken.
De volgende ochtend stond Marieke in mijn hostel dat ik de lift uitliep. Ik kan jullie vertellen dat is een hele rare gewaarwording. Ben je helemaal aan de andere kant van de wereld en sta je daar oog in oog met iemand die normaal heel dichtbij is.....
We hebben de spullen op onze kamer gelegd en zijn de stad ingelopen. We waren zoveel aan het praten dat we soms helemaal niet wisten waar we waren en we stonden dan ook opeens in een gebouw waar een beurs was voor medische instrumenten;)

Die dag hebben we plannen gemaakt voor de dagen erna en besloten om naar boven te reizen richting Rainbow beach en vandaaruit Fraser Island te bezoeken. Die avond heerlijk uit eten geweest in de stad waar Ian ons nog kwam vergezellen en we uiteindelijk in een kroegje belandden waar we Belgische biertjes hebben gedronken, echt supergezellig! De volgende dag de bus gepakt richting Rainbow beach en maandag zaten we met een 'luxe tourbus' op het grootste zandeiland van de wereld. We hebben het hele eiland rondgereden in de bus en alle hoogtepunten gezien als het regenwoud bij Central Station, Coloured Sands, een scheepswrak, een heel mooi uitkijkpunt op zee, een rivier en 2 meren waarvan Lake MacKenzie met zijn heldere water me heel erg aan Play Chikitu op Curacao deed denken....
Na de 2-daagse tour hebben we woensdag de bus richting Noosa gepakt en hebben we daar in een superhostel gezeten met een heerlijk zwenbad! In Noosa hebben we voornamelijk gerelaxed en hebben we ook nog gekajakd op zee in de hoop nog wat van het zeeleven van Australie mee te krijgen maar dat was helaas niet het geval.
Na 2 nachten Noosa hebben we de bus gepakt richting Ballina. Eigenlijk wilden we naar Byron Bay maar omdat dat helemaal volzat met zogenaamde 'scoolies' (dronken afgestudeerde australische jongeren) kozen we voor dit typisch australische dorpje!
Ook het hostel dat we hier geboket hadden was in het bezit van een heerlijk zwembad waar we veel gebruik van hebben gemaakt. Zaterdag liepen we in de supermarkt en daar raakte Marieke aan de praat met Annemijn, Cas en Rob die ook in ons hostel bleken te zitten. Ze nodigden ons uit om die avond samen met hen te BBQ-en en dat hebben we gedaan! Een hele gezellige avond gehad en heerlijk gegeten!
De volgende dag hebben we het festival bezocht dat aan de rivier werd gehouden maar dat was niet veel bijzonders.
Zondagavond hebben we de nachtbus gepakt richting New Castle voor een rit van ruim 9 uur en dat was een reis om nooit te vergeten. We hebben geen slaap gehad en dat was wel te merken dat we aankwamen. We waren gewoon dronken van de slaap en dat terwijl we het dronken worden voor de volgende dag op de planning hadden staan tijdens de wijntour. De dag dus maar rondgekeken in de winkeltjes en vanwege het weer was dat ook de beste keus.
Vandaag hebben we de wijntour gedaan en ik heb serieus meer dan 50 verschillende soorten wijn en andere drank gedronken! Wat een ervaring, dan denk je dat deunen met de kermis zwaar is maar om tussen half elf en twaalf 's morgens al 20 soorten wijn te hebben geproefd is ook een ervaring!!
Morgenavond pak ik weer de nachtbus, deze keer richting Coolangetta waar donderdagochtend Wendy en Krista aan zullen komen. Daar zullen we elkaar onmoeten en omdat de meiden willen uitrusten aan de kust zal dat waarschijnlijk het programma worden van de komende dagen. Vrijdag komt Jenny aan in Brisbane en zullen we ook haar ontmoeten. Hoe en wat er daarna gaat gebeuren is nog een verrassing maar daar zullen jullie snel van op de hoogte worden gebracht!
Rest mij nog om iedereen te bedanken voor alle lieve telefoontjes, smsjes en mailtjes. Dat doet me erg goed!
Hele lieve groet van Jantien

• 01 December 2009 - 10:58

Lisette:

Hoi Jantien,

Leuk om te lezen.....ben erg benieuwd naar de rest. Hoe loopt het verhaal daarna?
    Blij om te lezen dat het zo goed gaat.
    Nog een paar nachtjes en dan zie je Wen en Christa alweer. Doe iedereen de groetjes en laat snel weer wat van je horen. Dikke kus Liset

• 01 December 2009 - 11:08

Marije:

Hey Spoedy, klinkt allemaal alweer eneverend!! Ben benieuwd naar al je Australische avonturen, want volgens je WWW op hyves beloofd dat ook alweer vanalles!
    Veel plezier en groetjes aan Windy!

• 01 December 2009 - 11:29

Linda:

Hi!!!

Wat een verhaal, en dat al na twee weken!! Ben beniewd naar je foto´s!! Groeten aan wen en succes bij je volgende avonturen ;)!!
    xx

• 01 December 2009 - 12:53

Lied:

Hee!! Wat een leuk verhaal! Zet je volgende keer foto's erbij? Echt leuk om te lezen allemaal!! haha met je luxe tour op fraser! wij moesten het met een 4weeldrive doen hoor ;) Maar veel plezier met alles!! XXXX

• 01 December 2009 - 13:27

Carolien:

Ha nichie! Dat klinkt goed die eerste verhalen. En bij weerberichten zie ik alleen maar zonnetjes en 30+ getallen. Jiehoe!!
    Veel plezier en tot het volgende mooie verhaal! xx

• 01 December 2009 - 13:42

Kim:

Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt! In zo'n korte tijd al zoveel te vertellen; dat belooft nog wat voor de rest van de tijd!

Heel veel plezier nog en groetjes aan Wen!

• 01 December 2009 - 14:19

Claudia:

Klinkt super!

Leuk dat die meiden eraan komen maar las dat je alweer veel vrienden had gemaakt?!
    Veel plezier met z'n allen en voor al lekker genieten van alles wat komen gaat!

x

• 01 December 2009 - 14:22

Laura:

He wereldreiziger! Wat leuk dat je ook zoveel mensen hebt ontmoet! Bijzonder he om familie te ontmoeten zo ver van huis. Lekker dat jullie nu zo samen reizen en dan straks nog met Wen en krista. Lachen hoor!

Nou veel plezier in ieder geval met Wen en Krista en we houden je in de gaten op je waarbenjij.nuutje!

XX Lau

• 01 December 2009 - 15:51

Daisy:

Hey jant,

Wat een verhaal inderdaad al na 2 weken! kan me voorstellen dat je het koude kikkerlandje en ons allemaal al lang weer vergeten bent ;-)

Nou geniet er van de komende tijd met de meiden en hou ons op de hoogte he! Wordt graag jaloers gemaakt met mooie foto's en avonturen.

• 01 December 2009 - 16:48

Ief:

Hai Jantien,

Klinkt nu al goed, leuk om te horen!

Heel veel plezier met Windy! X

• 01 December 2009 - 18:01

hay spuitje!

wat een verhaal, maar het leest wel lkkr snel weg hoor!! klinkt allemaal super goed! wou dat ik er ook zat beetje relaxen en doen waar je zin in heb... beter dan lle dagen werken en kerststukken maken:-( maja...
    heel veel plezier nog en we blijven smsen!!!

dikke kus en doe voorzichtig!!

• 01 December 2009 - 18:46

Fanne:

Hi Jantien!

Dat klinkt erg goed en wat ontzettend aardig van die 10 dollar zeg! Goed begin!

Om nog even op je vraag terug te komen over een hotel in KL. Ik heb zelf in Tune Hotel gezeten en hotel waarbij je het zo duur kunt maken als je zelf wilt (je zit op een goede locatie en hebt een nette/nieuwe kamer met goed bed & regendouche, alles daarnaast moet je erbij kopen.) Het is volgens mij opgezet door AirAsia (is een beetje de Easyjet formule maar dan in Azie) dus hoe sneller je boekt hoe voordeliger het is.

Wel fijn dat er zo weer bekenden komen, zal dan vast weer sprake zijn van een "rare gewaarwording". Als ik zo je verhalen lees heb ik ook al het gevoel dat je langer weg bent dan 2 weken.

Nou geniet daar aan de andere kant van de wereld, ben benieuwd naar je volgende verhaal en je foto's!

X

• 01 December 2009 - 19:56

Jasper J.:

Hee Jantien,

Jij vermaakt je daar wel zo te lezen. No worries!
    Wanneer komen de foto's?
    O ja, mocht je in januari in Melbourne zijn, ga dan naar de Australian Open!!
    Veel plezier daar!

• 02 December 2009 - 12:25

Ilja:

Wat een verhalen zeg!
    leuk dat je al zoveel mensen hebt ontmoet, maar had ook niet anders van je verwacht hoor ;-)

Nou geniet nog maar lekker van alles! En wel goed op jezelf passen he!
    xx

• 02 December 2009 - 18:30

Eey tiny tiger,

Mooi dat je je alweer zo vermaakt hebt.
    Nog heel veel plezier daar en maak ze gek ;-).

X Nathalie

• 02 December 2009 - 18:31

Nathalie:

En o ja, je moet nog de groeten van je oma hebben!!

• 02 December 2009 - 18:40

Hans:

hee lilly;)

Het gaat daar super zo te lezen! je bent aan het genieten goeie zaak.
    zie de verhalen wel verschijnen..

veel plezier Xx

ps.weet niet of je mijn sms hebt ontvangen maar ik heb mijn baan alweer terug. er was een fout gemaakt bij het bedrijf nu wordt helaas iemand anders ontslagen

• 02 December 2009 - 21:18

Robert:

Hey jantien,

Pfffff. jij gaat echt nog heel wat meemaken in die 131 dgn. Leuk om weer eens wat te lezen. ;-) Lkkr genieten en veel plezier.

groetjes

• 03 December 2009 - 10:21

Hey Jantien,

Nou super hoor om te lezen over je eerste avonturen in Australie. Ik ben bijna onderweg :).
    Tot morgen!

X Jenny

• 05 December 2009 - 12:39

Do:

Hi Jantientje!

Wat super leuk om je verhalen te lezen, denk constant terug aan die tijd, in 1 woord: HEERLIJK!!!! Zoveel leuke mensen, leuke dorpjes, stadjes, leuke activiteiten, zoveel nieuwe indrukken!! GENIET ERVAN!!!!

• 06 December 2009 - 06:38

Wendy:

Hi Grot,

Wat super genieten hier!
    We gaan er een onvergetelijke tijd van maken:) Op naar Surfers!!

X

• 08 December 2009 - 21:09

Mam En Alwin:

we hebben net gekeken en we dachten toch dat we gereageerd hadden maar kunnen dit niet terug vinden. Ik, je mam, heb je net uitgebreid gesproken en we zijn weer helemaal op de hoogte van elkaar, maar we wachten met spanning op je verder reisverslag.
    Liefs van ons.

• 11 December 2009 - 20:07

Anja:

Je bent echt geweldig aan het genieten dame ... ik hoop dat je een groot geldbedrag kras dan kun je nog langer genieten. In Australie is ook een UPS ;) dus we kunnen je altijd nog extra's toesturen, kan je niet beloven dat het aankomt :) Geniet lekker, ik kijk uit naar het vervolg ...
    Groetjes xx